Här sitter jag...

...hemma vid mammas dator. Härligt egentligen, att ha två hemman. Jag gillar det. Även om jag är utflyttad för massor med år sedan så är Dalarna alltid hemma. Två ställen i världen jag känner mej helt och fullt trygg på; dalarna och så hemma-hemma hos mej och Darling D. (Eller tre, om man räknar morfars hus). Det är inte så illa när man tänker på att det finns människor som inte känner sej trygga någonstans..

Idag har jag och mamma fördrivit dagen med shopping, åt mamma mest, men en parfym slank med till mej! Mamma ska på Ladies Night med vänner ikväll, lillebror ska på någon halloweenfest och jag ska sitta här hemma i huset, lyssna på skogen utanför, kolla lite idol och dricka rödvin. Känns som ett helt okej upplägg. Senare ikväll kommer Daniel också.

Jag älskar min familj! Älskar när vi alla är här hemma i huset: jag, mamma, Daniel, Mattias och Matilda. Världens finaste! Det känns tryggt och fint och alltid känns det som att pappa vakar över oss. Tittar på oss och ler.

Jo, och så parfymen ja! Eller mer "body splash" kanske (fast den luktar väldigt mycket). Från Björk & Berries. Doftar gudomligt. Precis lagom... och billig. 99:- tror jag.


Hem till Dalarna..

.... åker jag om en alldeles liten stund. Underbart! Har längtat hem efter både mamma och Mimas (Mattias- lillebror). På fredag kommer darling Daniel efter. Ska bli så himla skönt med en lugn helg med familjen. Jag tänker promenra, titta på omgivningarna som är sjukt vackra, mysa i soffan, pussa kattungar och prata massor med min mamma.

Napprapaten igår gick superbra. Det var inte alls obehagligt utan tvärtom rätt skönt. Det är nog en liten dröm jag haft att bli sådär knäckt i nacken och sen känns allt mycket bättre. Och så fick jag lite övningar så att jag ska få upp cirkulationen i axeln. Funkar jättebra så nu är jag nöjd och har peppar, peppar inte kännt mej yrslig än idag.

Kot-knackare

Nu har jag äntligen tagit mej i kragen och fixat en napprapattid för min axel som är helt upp-f*ckad. Massor med knutor, en nerv i kläm. Droppen var igår när jag satt vid datorn och faktiskt höll på att svimma. Det blir som sockerdricka i axeln som strålar ut i hela armen och ned i benet och så upp i huvudet. Då blev jag faktiskt riktigt rädd. Egentligen ska jag inte sitta här och skriva alls eftersom det bara gör saken värre, men sjutton!, jag har lite svårt att leva utan dator.

Hm.. har aldrig varit hos en napprapat förut. Just nu är min största undran: Man behöver inte ta av sej BH:n... va? Väl...?? Oj, oj.

Jag älskar dej..

Jag älskar dej för att du säjer att jag är vacker på morgonen. Jag älskar dej för att du, när du hämtat mej från någon fest (rätt sliten och med sminket på svaj) ser på mej, ler och säjer: ”-Du är så söt!”

Jag älskar dej för att du förstår mej och för att jag förstår dej. Jag älskar dej för att vi verkligen kommunicerar med varandra (låter äckligt ”korrekt”), men så är det.

Jag älskar dej för att jag kan skratta med dej, för att du är så himla knäpp och har så knasig humor.( Du är så himla rolig!)

Jag älskar dej för att jag kan skrika åt dej, bli riktigt jäkla förbannad och för att du skriker tillbaka, men för att vi alltid alltid hittar tillbaka. Vi vet alltid vad vi menar.

Jag älskar dej för att du har varit med mej i de svåraste stunder och tacklat det, låtit mej gråta mot din axel. För att du klarat och tröstat mej när jag mått riktigt dåligt.

Jag älskar dej för att jag aldrig någonsin kan ljuga för dej och för att du inte kan göra det för mej.

Jag älskar dej för att vi ”synkar” så himla bra i våra åsikter.

Jag älskar dej för att du kan säja: ”-det ordnar sej!” på ett så tryggt sätt och så att jag verkligen tror det.

Jag älskar dej för att du har långt, underbart änglahår. För att du har världens vackraste drag och ögonfransar som räcker flera mil.

 

Jag älskar dej så in i norden jä*la mycket! Jag vill alltid vara med dej!


Finfin Lördag och mysig Söndag!

Igår hann jag verkligen med massor. På förmiddagen åkte vi med en smörgåstårta till Daniels mormor och morfar, fikade och umgicks lite med dem. En sväng in till stan för lite shopping för Daniels del och så en fika med fina Johanna.
På kvällen tog jag mej till Eskilstuna och Emma där vi pratade, drack lite vin, gick ut och åt, gick på pub och senare vidare för lite dans, dans, dans!
Toppenlördag med andra ord och idag är det en sån där härligt seg Söndag med soffhäng. Gillart!

Dagens kläder

Leopardleggings-Gina Tricot, Skor- Skopunkten, Lång blå topp under- Gina Tricot och den stickade tröjan har varit min mormors!


Som det alltid borde ha varit!

Läste hos Colorelle att kyrkan har beslutat att viga homopar! Här kan du läsa mer!
Jag tycker verkligen det är en sak att fira och uppmärksamma men samtidigt kan jag inte låta bli att förundras över att det har tagit så lång tid att komma fram till detta. Jag kan för mitt liv inte förstå hur två människors kärlek kan skapa så mycket upprörda känslor och rädsla. Den största gåvan Gud gett oss är kärleken. Det känns då konstigt att människor som ser sej som troende väljer att spotta på den gåvan genom att fördöma andras kärlek.
Det kan väl aldrig vara rätt?

Men som sagt: Glad är jag! Vi tar oss framåt med små, små steg.

Bara för att det är bra


Pausbild

Smygfotade i sömn.


Pappa

Jag saknar min pappa. Konstant. Han finns med hela tiden och jag skulle göra precis vad som helst för att få träffa honom en enda gång till. Nu är det över ett år sedan han dog. Det känns så himla knasigt och konstigt att jag inte träffat pappa på så länge. Vi som hörts så gott som varje dag innan dess. Jag tänker att det är bra att skriva lite om sorgen, få ut den men det är svårt. Det är svårt att beskriva något som gör så ont att man inte riktigt kan hantera det. Jag trodde att jag visste hur jag skulle reagera om det hände någon nära något. Bottenlös förtvivlan. Och det är det ju. Men jag var inte beredd på att ha en känsla som jag inte kan beskriva. Jag skulle så gärna vilja sätta ord på sorgen men det går inte. Det räcker inte med: Jag är jätteledsen, jag är jätte, jätte, jätteledsen! För det är så mycket mer som ingår. Man kan inte basera sina dagar på att vara jätteledsen. Det knepiga ligger i att försöka ta sej vidare, leva samtidigt, parallellt med saknaden. Det är svårt när människor lägger huvudet på sned och frågar hur jag mår (även om jag uppskattar det). Då säjer jag oftast: Bra! För det gör jag ju...också. Annars skulle det inte gå.

Och ibland så blir saknaden mer påtaglig. Mer konkret. I vardagssituationer.
I mitt flickrum hemma hos mamma brukar elementet bli iskallt på vintern. Förut så frågade pappa alltid när jag var hemma: "-Lotta, är ditt element kallt nu?". "-Ja", sa jag. Då muttrade han något om cirkulationen, gick ned i källaren och fixade lite, kom upp och frågade: "-Är det varmt nu?". Ja, det var det. Nu är det bara så att vi övriga i familjen inte har en endaste liten sportkeps-i-barnstorlek-aning om vad han gjorde där nere. (Okej, för rörintresserade så kan jag väl säja att jag fattar att det har att göra med att mitt element är tomt på vatten.) Men iallfall. Det känns så tomt då. Det kanske låter knäppt, men då känner jag verkligen att jag inte har någon pappa längre.

Och så saknar jag hans jätteknäppa humor. Underfundig, konstig. Hittade en inköpslista som han skrivit för ett tag sen. Där hade han bland alla varor skrivit: Kattmat (för djur), Tandkräm (för folk). Inte så roligt om man inte kände honom kanske, men jag tycker det är hysteriskt kul. Han var lite som en sån där Petssonbok med alla små roliga djur som man upptäcker nya hela tiden. Små saker som man hittade lite här och där. Små undangömda skämt. En gång när jag kom hem hade han bäddat min säng. På golvet stod en nalle liksom under en annan nalle som hängde på sängkanten. Sen drog han värsta historien om varför de hade ramlat ned och hur den ena nallen skulle hjälpa den andra upp i sängen igen. (Och jag var nog minst 25 år gammal då)

Åh, jag saknar dej!!

Obalanserad

Men, se där. Det blir ett inlägg till idag.
Är lite oblanaserad. Hela min stackars kropp är i osynk, olag. Konstig. Haft feber, är lite förklyld, varit trött och så min stackars, stackars axel! Vet ni hur det känns med en nerv i kläm i axeln?
Om inte, kan jag berätta: Det gör inte direkt ont men nu och då somnar hela armen och då tänker jag...aha... stroke! hjärntumör!  Får panik och börjar allt som oftast gråta. Det är hellöjligt eftersom jag hela tiden känner varifrån känslan kommer. Dessutom är hela axeln en samling knutar (som Daniel ihärdigt försökt att få bort, tack.) Jaha, nä, det får bli kiropraktor nästa. Usch, vad jag tycker synd om mej själv känner jag. Men det får man. Ibland. Faktiskt!

Annars.. hittade den här kavajen i garderoben. Rätt fin om jag får säja det själv! Min garderob är överhuvudtaget en källa till ouptäckta skatter. Eller snarare skatter som jag glömt att jag hade.


Ingen vidare dag..

Lite feber, trött, armen domnar, axeln värker... eller mer trycker. Lite illamående.

Ses imorrn!

Konfunderad

När jag började blogga (för en herrans massa år sedan), så funkade det så att när man fick kommentarer, så svarade man på dem i sin egen blogg i det egna kommentarsfältet. Men nu märker jag att folk svarar på ens egen blogg. Typ så här: Jag skriver: "Hej Gerd! Gud vad fina kläder du har!" Då svarar Gerd på min blogg: "Tack, vad glad jag blir!"
Jag gillar det eftersom det känns mycket mer personligt men är fortfarande osäker.. Så därför kör jag båda grejerna just nu...

Så snälla! Hur gör man nu för tiden? Vad är korrekt blogg-etikett?

Måndagsskönt

Idag är jag måndagsbekväm.

Turkos fodralklänning från Lindex, Leggings från Cubus, Jacka från Gina Tricot, Sjal - Second Hand, Sneakers från Bobbie Burns.

 

Jag älskar mina sneakers från Bobbie Burns. Bekväma och coola som sjutton.

Party-outfits

Jag har så himla svårt för renodlade party-outfits med partytoppar och grejer. När jag går ut vill jag vara fin. Fin men bekväm. Gärna lite klackar och lite glitter men ändå avslappat. Går oftast ut i mina vardagskläder men med lite högre klackar och lite mer smink. Om nåt är väldigt "party" tonar jag gärna ned med en topp som är mer basic och vardag eller vice versa.
Typ så här:

Glitter på kjolen men basic grå tröja. Allt från forever21.


when you were mine


Tegan and Sara


Hade jag haft en stor blogg och fått gå på (mycket ombloggade) bloggawards...

...så hade jag gärna sett ut som fröken Pretty in Pink. Så snyggt att jag dör lite.

Det här var längesedan..

men en klar upp-piggare på Söndagskvällen: The Plan - Mon Amour


Men.. Jag säjer ju bara vad jag tycker!

Att vara rak är ju fint! säja vad man tycker liksom. Det är riktigt fint det. Stå på sej, ha skinn på näsan, stå för sin sak, se till sitt eget bästa..
Men ibland vet i sjutton? Vissa människor gör det till sin inte alls så smickrande lilla grej. Går på som ångvältar mellan vettskrämda medmänniskor. Det finns något som heter diplomatisk. Det är en ganska bra grej tycker jag. Gå lite på känsla och välja sina strider. Diplomati och rakhet i lagom blandning. Det gillar jag!

Ungefär så här tycker jag: Låt aldrig någon kliva på dej för då mår du dåligt. Men i varje liten situation är det inte riktigt nödvändigt att vara helt rak. Speciellt inte om någon blir ledsen och du inte alls blir det.

Gårdagens

Så här blev det igår klädmässigt. Inget märkvärdigt men rätt sött ändå tycker jag.
Kvällen var fin. Först häng med fina, fina S sen förfest och möta upp andra gull-tjejerna och så utgång med massa dans på det.
I morse kom Daniel och hämtade mej och S i stan och sen åkte vi hem till oss och åt bakisfrukost. Har annars haft en lugn och mysig dag med lite soffhäng, lite hopptävlingar (!) och lite promenix.
Tänker fortsätta myset nu genom att bekvämt luta mej emot den vackra mannen som ligger i soffan och råkar vara min. Yey!

Randig tröja från Gina Tricot, egentillverkad kjol, högklackade stövletter från Skopunkten

Jag gillar mitt bältesspänne!

 


Och så lite fler snygga brudar från Lookbook.nu

Jag dör, så fin hon var. Kanske inte något som passar min kroppsform direkt men superblonderat, rött läppstift och randigt är favoriter.

 

Smart med tunn topp under axelbandslös klänning. Slipper man frysa ihjäl.


Fy sjutton..

Vad jag blivit flitig på att blogga nu. Men så är det... jag är en bloggperiodare!

Lite lördags-pepp

 

Och är inte Cyndi Lauper råsnygg?!


Ikväll blir det..

inflyttningsfest/födelsedagsfest hos L tillsammans med några av världens finaste tjejer <3 Ska bli supermysigt!
Undrar vad jag har för lämplig trasa i garderoben?

Dagen annars: Väckte mysdaniel, handlade mysfrukost, mysåt frukosten i soffan. Rätt bra start må jag säja!

Hej, hej!

Godmorgon på er! Här sitter jag och har just upptäckt att kaffet är slut. Sånt är hårt. Hatar att gå upp utan kaffe. Startar liksom inte riktigt dagen utan det. Undrar om Daniel blir väldigt sur om jag väcker honom och tvingar honom att åka och köpa...? Äsch, han får sova en liten stund till. Snäll, jag är snäll!

Baby! I need you!


Nej, nu...

...går jag och knyter mej. Blir en tidig fredagskväll och förhoppningsvis en lördag fylld av festlighet!
(Egentligen hade jag tänkt visa mina nya garderobsfynd idag men det får bli imorgon det.)
Puss

Jag orkar inte...

.....ha de där hiskeliga bilderna längst upp på min blogg längre. Därför får ni lite fin musik istället!


Vem, vem??

Vem gör de här förskräckliga musikalafficherna? Vill de skrämma folk så lyckas de. Det är något riktigt läskigt över dem.. Speciellt den där Sound of Music... Hu.. Den skrämmer mej som tusan.


Idag..

Ser jag ut såhär! Något skrynklig men glad ändå. (Nästan lika skrynklig som den obäddade sängen bakom mej)

Häst-tröja från Gina Tricot, Örhängen från Lindex, Kjol som jag sytt själv, Resårskärp från HM och älskade bootsen från Skopunkten.

Jajamensan!

Pimpa högtalare

Nu ska jag minsann pimpa Daniels högtalare som UnderbaraClara.

Förbannar min egen seghet

Skulle precis sätta mej för att se Broder Daniel forever-filmen på SVT:s hemsida. Hemskt bra att jag är ute ungefär 2 veckor försent .. Den var ju borta vid det här laget.

Okej, jag tröstar mej med det här:

Funkar alltid, alltid!


Tyll

Titta vilken fin tyllkjol som fanns på Lindex! Tjusigt. Jag skulle gärna ha en sån till en grå eller vit slapp tunn topp och höga klackar.


Naglar

Inte riktigt jag kanske, men dra mej baklänges, vad man blev glad av Fokis naglar! Gulligt så det förslår!

Själv kör jag..

lite "Karlsson på taket-chic" idag. Fast jag har ingen propeller. Eller har jag? Det ser ju inte ni :-P

Lite baggy/80-tals-jeans från Monki, Linne från Gud vet var, boots (älskade och välanvända) från Skopunkten, Skjorta som jag hittade på morfars vind.


Inspiration

Mina favoritsidor när det gäller klädinspiration är helt klart lookbook.nu och chictopia.com. Jättebra att kika in på om den egna garderoben känns tråkig. Jag får alltid inspiration att använda mina kläder på nya sätt!
Det blir mycket: Men åh.. nästan en sån kavaj har ju jag, det var ju jättefint till kjol.. o.s.v.. Ja, ni fattar! Ta en titt på de här snygga brudarna som jag gillade extra mycket och få lite inspiration. (Alla bilder kommer från lookbook respektive chictopia.

Väldigt fint med rött som accent. Själv tänkte jag direkt på en röd vippig kjol jag har i nästan exakt samma färg.

 

Fint med kavaj!

 

Det är supersnygg med tajt och pösigt tillsammans (tycker jag)

 

Underbara leggings.

 

"Fyndade" nästan exakt en sån här skjortklänning på morfars vind. Måste användas.


Hallå!

Inget speciellt idag heller, men bättre mår jag. Skönt! Nu ska jag sätta lite fart här samt kolla över sökningarna till kurserna på vårterminen. Jösses! Det går alltid så fort och sen sitter jag och svettas med ansökningarna sista dan. Studeras sida brukar vara helt överbelastad också. Det slutar alltid med att de får lägga på en extra dag.

Ptja... annars? Det finns massor med saker jag måste ta tag i. Har en förmåga att tänka att jag ska göra allt samtidigt bara vilket resulterar i att jag faller ihop i en liten utmattad hög innan jag ens har börjat.

Men..ja.. idag ska jag:

*ansökningarna
*fixa med soffan
*städa
*greja med ett litet projekt som vi får se vad det resulterar i.
*Sen tänkte jag försöka styra upp hela den här "outfit-grejen". Jag tycker ju själv att det är så hemskt kul att titta och inspireras av andras stilar.

Världens bästa älskling!

När man har haft en halv-pissig dag. När saker och ting känns trögt och jobbigt. Då blir man så himla glad när babe ringer hem och förklarar att han tycker att vi ska ha lite onsdagsmys. Pizza och vin i soffan. Bara så. Så underbart! De små sakerna betyder ibland så himla mycket.

Behöver jag säja att jag älskar honom?

Hallelujah- Leonard Cohen

Det är så här den ska låta tycker jag! Ryyyyyysningar.


Sådärja!

Nu har jag bunkrat vitaminer och järn. Det är säkert placebo men jag riktigt känner hur det spritter i kroppen. Hur jag blir piggare. Hur jag plötsligt börjar fundera på att sy nya kuddfodral till soffan (!). Jovisstja, jag färgade vårat sofföverdrag turkost tidigare idag också. Tänker mej gula, blommiga kuddar till det. Fint kommer det att bli.

Nåt stämmer inte riktigt..

..med min kropp just nu. Jag har en nerv som är klämd i axeln (väskbärar-axeln) vilken gör att hela armen domnar av titt som tätt. Jag har nog troligtvis järnbrist vilket gör att jag blir svimfärdig mellan varven. Dessutom är jag trött och hängig å det grövsta. Jag vet att det inte är farligt men jag blir så himla rädd! Detta gör i sin tur att jag får ett sånt enormt adrenalin-påslag varje gång jag känner mej lite svimfärdig att det känns ännu obehagligare.

Men.. nu sitter jag här och äter en redig brunch-macka med ägg, veg "skink"-röra, sallad och rödlök. Sen ska jag bege mej ner till apoteket för att köpa lite kost-tillskott. Fy.. man får inte slarva med sånt när man är vegetarian. I såna fall ska man planera sin kost minitiöst vilket jag inte direkt gör.

Drömhem!

Tittade på äntligen hemma ikväll. Man gjorde om ett vardagsrum/allrum där och jösses vad jag älskade det. Precis så vill jag ha det! Tycker så himla mycket om när allt inte bara är nytt, nytt. Gamla saker har själ. Så är det.
Såhär:

Så himla fint. Siffrorna till bilderna hittar ni förklaring på här.

Update: Och så tipsades det om möbelmagasinet i Katrineholm. Massor med second-hand/antikt. Dit vill jag åka. Inte så långt alls!



Inte jättelyckat

Köpte en bodylotion lite sådär snabbt när jag var bortrest. Hade glömt min. Det var rosmarin och lavendel i den. Hm.. ja.. nu går jag liksom omkring och doftar..hum...mormor.
Tro för all del inte att jag tycker att mormödrar luktar illa för det tycker jag inte, inte generellt iallfall men jag vet inte, jag är bara 30 år gammal. Lite tidigt kanske?
Och så är jag för snål för att slänga den så jag luktar äldre dam ett tag till.
Vad är det med vissa dofter egentligen. Varför associerar man så konstigt?

Min nya, mogna doft!


Godmorgon!

Sitter här framför datorn med en kopp kaffe och försöker vakna till. Går sådär... Annars vet jag inte riktigt vad dagen har att bjuda på. Har kännt mej halvseg och krasslig i flera dagar nu. Det finns liksom ingen energi. Fast mitt bästa tips för såna dagar är att försöka göra något ändå. Känns så mycket bättre då. Det är så himla lätt att fastna i de där svackorna och låta dagarna gå men vissa saker går verkligen inte att vila sej ur.

Jo, och så tänkte jag visa mina favvo-väskor för tillfället. Inköpta på second-hand i Säffle (!) för ungefär en 50-lapp för båda.

En alldeles underbar, lagom stor sak i patchwork. Älskar den. Passar till allt! Nästan.

 

Stor mönstervävd väska som passar utmärkt som övernattnings/skolväska.

 

Det var det! Ha en fin dag så länge!


Bygga anslagstavla

Jag har så himla många fina kort som jag vill ha uppe på väggen så jag tänkte fixa mej en anslagstavla med inspiration av en jag sett någonstans. Jag tänkte så här: Om man tar en skiva av något slag, klär med tyg och lindar med runda resårband så kan man sticka in kort där sen. Bra va?

Det här tyget från Ikea var lite kul tycker jag men annars så lutar jag nog åt ett enfärgat vitt, turkost eller rosa.

 

Och så sån här resår.


Fina skor!


Hittade dessa hos Nelly. Himla fina. Mest kär är jag nog i de röda. Till slitna jeans och tjocka strumpor nu på hösten kanske?
Ja.. det var bara det.

Old photos

När jag var hemma hos morfar passade jag på att fota av en massa gamla kort ur albumen där. Ska skaffa bättre kopior sen. Just nu är kvalitén lite sådär eftersom de är just avfotade (och med min mobilkamera dessutom). Men, de är fina. Så fina. Min familj. Mina fina.
Det är så viktigt med historia för mej just nu. Var jag kommer ifrån, min uppväxt. De jag älskat  och älskar. Allt blev så tydligt när pappa dog.

Jag och vackra, vackra mormor. (Och ja, jag var ett tjockt barn.. okej!)

Mamma och jag. Vi ska tydligen vara väldigt lika och på det här kortet är hon bara ett par år äldre än vad jag är idag. Men det är så svårt att se sånt själv, fast lite syns det allt. Vi har likadana kinder.

Mina föräldrar och jag, någon jul hos mormor och morfar. Åh, pappa, jag skulle ge vad som helst för att få sitta trygg under din arm bara en endaste gång till.

Haha, pappa, mitt i en tugga. Han var så snygg så snygg min pappa. Nu kanske inte det här är det mest smickrande kortet men man ser iallafall lite av de helt otroligt bruna ögonen. Så mörkbruna var de att de nästan såg svarta ut.

Ögon som fina lillebror ärvde rakt av.

Trött, så trött!

Jag är helt utmattad, trött, slut i hela kroppen av ingen speciell anledning alls. Bara seg, men lite skönt seg ändå. Ligga-i-soffan-se-på-dålig-tv-med-gott-samvete-seg. Helgen har varit fin i övrigt. I fredags, födelsedagsfest hos söt-E. Igår, mys med D och påhälsning hos hans morföräldrar. Idag, soffläge! Bra helg i stort tycker jag! Okej, jag skulle verkligen behöva städa lite men det är en dag imorgon också som någon klok en gång sa.

Snabb uppdatering

Igår kom jag hem från min morfar som jag varit och hälsat på i Gävle ett par dagar. Mysigt var det även om morfar kan bli lätt överbeskyddande ibland. Han ville bl.a försöka boka sin färdtjänst åt mej när jag skulle till tåget så att jag skulle komma fram ordentlig. För det första vet jag att det inte är möjligt och för det andra är jag fullt kapabel att gå den 11/2 minuter långa promenaden till bussen. Ibland får jag påminna honom om att det är han som har den respektingivande åldern 90 år och inte jag.

Ikväll blir det lite födelsedagsfest hos fina E i E-tuna. Ska bli kul även om jag har en riktig fuldag och känner mej som en jätte... Men.. det går över!

Mina bästa budgettips!

Jag ska villigt erkänna att jag är en tant i bland. En riktig Hemmets Journal-tant. Vänta bara. Snart kommer jag och sitta och påta ihop brev till deras "husmorstips-sida". Under tiden håller jag till godo med min egen blogg. Jag lovar. Allt detta är superbra och jättebilligt!

Okej, förklaring:

Bild 1: Kaffesump är överlägset bästa kroppsscrubben. Man blir hyperlen. Sen ska ju kaffe vara bra för hyn också har jag hört. Har också hört att det kan bli stopp i avloppet men det har aldrig hänt mej.

Bild 2: Vanlig rapsolja blandat med några droppar eterisk olja (för doftens skull) är en superbra hudlotion om man är torr av sej. Provar massor med olika lotions men återvänder alltid till good old rapsolja!

Bild 3: Trasiga strumpbyxor är världens bästa hårsnoddar om man klipper dem i strimlor. Det finns ju inget sånt där litet metallspänne som sliter på håret på dem, så som det finns på vanliga hårssnoddar. Fatta hur många snoddar det blir av ett par strumpbyxor!

Bild 4: Babywipes är precis lika bra som ansiktsmakeupremover-servetter (vilket långt ord) och långt mycket billigare. Detta tips har jag dock snott från lillebrors Matilda.

Jaha.. nu skäms jag lite. Känner mej väldigt tant. Men jag vill ju dela med mej ju! Vad gör man inte..


Lugn

Jag har haft en helg i lugnets tecken. Bara hemma under en filt med ett par glas rött. Jag behövde det. Det slog mej att det var flera veckor sen jag och Daniel var tillsammans hemma en helg och bara var (nu var han iof hos en kompis igårkväll, men ändå). Bara att äta frukost tillsammans och prata lite.
Annars är jag  himla beroende av min egentid. När det bara är jag och mina tankar. Inte göra något speciellt. Surfa lite, kolla lite film. Sånt är så himla härligt bara det inte blir för ofta. Men perfekt att ladda batterierna med, bli sugen på att hitta på saker igen.

Fast idag är jag inte på topp. Tung i kroppen, pms:ig och lite deppig. Fast det är okej när man vet vad det beror på så går det att leva med ett par dagar.

RSS 2.0