Meh.. det är inte så jäkla svårt!!

Det är rätt många som säjer till mej: "- Åh, är du vegetarian! Det skulle jag också vilja vara men jag tycker att det verkar så himla svårt att hitta på mat.." Men då ska jag säja att det inte alls är svårt. Inte alls. Tänk på vad du äter idag och ät samma när du blir veggis (minus köttet såklart). Den här veckan har jag haft en riktig husmansvecka. Jag har ätit kikärtsbullar med potatismos, gräddsås och inlagd gurka. Idag har jag precis gjort en gräddstuvad pytt i panna. Inte alls svårt.
Det finns ju så himla mycket vegetariska halvfabrikat: quornfärs, quornbitar, sojakött, sojakorv och t.o.m vegetariskt bacon. Sen finns det himla många saker som kommer som de är som man kan byta kött mot. Ex svamp, kikärtor, bönor, linser, ägg

Recept på min pytt i panna (inte alls svårt. Har jag sagt det förr?)
En sjujäkla massa tärnad rå potatis, typ 1 kg (Jag ska frysa in..okej..)
lök efter smak. Jag tog två medelstora gula lökar
4 sojakorvar
En halv förpackning vegetariskt bacon
3 dl grädde
Salt och peppar

Stek potatisen mjuk men spänstig. Ha i lök och fräs med. Släng i tärnade korvar och "baconet". Salta peppra. När det börjar se klart ut slår man på grädden och låter den koka med så att den tjocknar lite.

Jag fattar helt enkelt inte varför alla tror att det är ett så himla stort hokuspokus med veggomat. Det är det inte, bara snällare mot djuren!

Dagens (kvällens) i-landsproblem

Jag älskar skor som de här på bilden nedan. Skor med skyhöga klackar som jag blir 1,85 i. Älskar!! Men... det är festskor. Skor man har när man går ut. Inte till vardags.
När jag går ut brukar jag dricka ett (eller fem kanske...hrm) glas vin. Då vågar jag inte ha såna skor på mej. Klackar är helt okej, det har jag nästan alltid. Men skor med platå och 10 cm klack. Jag törs inte! Jag tänker på fallhöjden, jag tänker på stukningar. Jag tänker på när jag störtar i golvet från skyarna. Nu brukar jag inte bli stupfull men lite ostadig blir man ju lätt. Vad ska jag göra? Ska jag ha dem och titta på kanske?

Usch, jag börjar verkligen bli gammal. Hallå fotriktiga sandaler!

P.S: Om nån vågar, kommer skorna från Nelly...


Och när jag ändå är inne på Hedgehog och hennes tips!

Ni måste kolla ELF! (http://www.eyeslipsface.se) Helt fantastiskt kosmetikamärke med sjuka priser och tokbra produkter. Det mesta på sidan kostar 18.30:- och sedan har de också ett fantastiskt minerasmink som ligger runt 42:- för alla produkter tror jag. Jag har provat och är fast. Mineralfondatiounen täcker fint men syns absolut inte på huden. Man ser inte ett spår av smink men får en väldigt fin och lystrig yta. Jag har också märkt att min hud mår så mycket bättre sedan jag började använda den. Dessutom är grejerna inte djurtestade. Att de håller så låga priser beror enligt hemsidan på att de inte lägger stora summor på marknadsföring utan använder sej mer av ryktesspridning och reklam på internet. (Det är därför jag försöker dra mitt strå till stacken här. Vill ju att de ska finnas kvar länge). Själv hittade jag dem genom underbara Hedgehog-Sara!

 

Nagellack: 18.30:-, Ögonskugga: 18:30:-, Plumping lip gloss: 18.30:-


Liksom hedgehog

är jag också ett stort fan!

Längta efter skolan

Alltså, jag längtar verkligen tills skolan drar igång för mej ordentligt! (Och vad jag kommer att ångra mej då). Just nu läser jag bara en kurs på mindre än halvtid vilket innebär ett lektionstillfälle ungefär varannan vecka. Visst är det mer än så med hemmaplugg och grupparbeten men ändå. Men den andra november kommer jag att börja läsa dubbelt. Ska bli skönt. Känner att jag vill vara i skolan för att riktigt känna att jag pluggar!
Det var bara det.

Men åhhh!

Det här vill jag ha! 99 på Lindex. Snygg, snygg, snygg-snyggt. Skulle vara toppen till någon av alla trikåklänningar jag har. Höga klackar. Utekväll.


RSS 2.0