90-tals dojjor!


Jag är nästan säker på att jag har något som liknar dessa hemma i garderoben hos mamma och (pappa). Coola i vilket fall. Ser bekväma ut också. Från HM

Helgen

Började redan i torsdags med sitta-ute-och-grilla- premiär  hos fina Emma  som hade lite grillfest Så himla härligt att kunna sitta ute i solen och äta på kvällen, känna grilldoft, och sippa vin med fina människor. För mej blev det sojabiffar och tomatsallad. Mums!
På fredagen gick jag och Daniel ut och åt och träffade sedan J och E på Sky-Bar. Trevligt, trevligt.
På lördag drog vi hem till min mamma ,för att hämta pappas bil, och stannande tills på söndagen. Hemma blev det också massa grillning och mys.
Toppenhelg med andra ord!

Idag har jag jobbat så att det känns som att ryggen ska gå av. (men snart är det helg igen :-)

Nostalgi

Åh, kommer ni ihåg!
Och visst kändes det så här ibland, alldeles precis :
Om du vill bli min vän, jag blir din
Jag tror nog våra vägar kan passas in
Det är inte mycket alls jag begär
Du får vara dej själv, jag lovar och svär

Kan bo ihop, vi kan bo isär
Vi kan träffas jämt, eller här och där
Och du får ringa mej när som helst du vill
Vill du att jag ska komma, säg bara till

Tapetklister under mina skor
Du är så mycket vackrare n vad du tror
Jag vågar inte
Jag vågar inte

Jag vet var du är, jag kan ringa dej
Men jag känner mej osker på mej
Du kanske har nån annan, vad vet jag?
Visst blir det vlä min tur, en dag

Tapetklister under mina skor
Du är så mycket vackrare än vad du tror
Jag vågar inte
Jag vågar inte

Om du vill bli min vän, jag blir din
Jag tror nog våra vägar kan passas in
Det är inte mycket alls jag begär
Du får vara dej själv, jag lovar och svär

Tapetklister under mina skor
Du är så mycket vackrare än vad du tror
Jag vågar inte
Jag vågar inte



Tapetklister under mina skor
Du r s mycket vackrare n vad du tror
Jag vgar inte
Jag vgar

Every rose has its thorn

Jag är vaken. Klockan är 04.07 prick. Det är sällan jag är vaken så här sent på kvällen (morgonen) men just nu går hjärnan på högvarv. Jag skulle verkligen, verkligen behöva prata med min pappa!

Men annars mår jag bra. Det gör jag.

Men vissa saker kan jag inte prata om ens här. Hur det känns, vad som får det att kännas så. Varför jag är som jag är.

Dagen idag..

...har varit rätt fin. Började med att åka in till stan i morse för kombinerad shopping och tyg/dragkedje/trådinköp.
Ville bara unna mej något litet, något nytt för det var verkligen jättelängesen jag köpte ett klädesplagg. Nåväl, jag shoppade blygsamt (men bra): En superfin svart parkas på Gina Tricot. Jättebra eftersom min lilla älskade skinnjacka förtjänar lite vila mellan varven, en röd-vitrandig topp på Röda Korset, topp med häst och korallröd klännig från Gina. Ingen superspendering med andra ord men det är inte det som är grejen heller. Jag bryr mej sällan om märken eller dyrt. Man kan se ut som skit i Marc Jacobs (jo, jag lovar) och som en gudinna i Second hand.

Sen åkte jag hem och började med djävulens påfund - blixtlåsisättning. Fyyyyy så tråkigt det är. Tråkigt, tråkigt, tråkigt!!! Men egentligen klagar jag inte. Är så himla glad att det går bra med mina alster just nu och så kul med all positiv respons jag får. Tjejer (för det är främst tjejer som köper mina kläder) som mailar bara för att säja att de tycker att jag gör fina grejer. Det värmer ända in i hjärteroten!

Sen fortsatte jag dagen med att bli lite irriterad posten. Jag skickar mina paket i deras förfrankerade påsar och då tycker man ju att sakerna borde komma fram nästkommande dag från att jag lagt det på lådan?  Men nej, får mail från bekymmrade kunder som inte fått sina saker fast det gått både en och två dagar extra (det längsta tror jag är tre). Jag menar, vad betalar jag då för?
Har för övrigt ingen tilltro till posten längre. Jag har en lapp på dörren där det står någon sånt här ungefär : "Snälla brevbäraren! Fäst inte skrymmande brev utanpå brevlådan. De blir snodda då". Detta efter att jag fått dyra kursböcker stulna på det sättet och paket med spel och filmer har fästs på dörren. Vi ringde både jag och D ett flertal gånger och fick alltid samma svar : "Nämen oj, så ska det ju inte gå till. Det ska vi säja till om." . Men ändå fortsatte paketlämnandet på samma sätt. Så en lapp var till slut den enda lösningen. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta då vi har lappen på dörren och brevbäraren ändå lämnade paket utanför grannens dörr....

Sen kom Daniel hem och vi åt jättegod "matig" mat bestående av kokt blomkål (jag) , makaroner (Daniel), qournfärsbiffar och brunsås.

Just nu sitter jag här framför datorn med ett glas vin på blanka tisdagen (fast tisdag var det ju faktiskt inte längre såg jag nu) och lyssnar på detta:

Vad jag gör just nu!

Egentligen läser jag ju innovationsprogrammet med inriktning psykologi på Mälardalens högskola. Första året där läser man mycket innovationsteknik, andra året är psykologi, vilket jag redan läst. Det tillsammans med att min pappa var sjuk och senare dog i slutet av 2008 gjorde att jag tog en paus. Först var det bara sorg, sorg, sorg. Den varan är det mycket av fortfarande, men efter ett tag kändes det fel att min älskade, fina, underbara pojkvän skulle försörja oss båda på sin lön (vilket han gjorde utan att yttra ett ont ord eller gnälla en endaste gång). Jag insåg att jag måste ha en inkomst!
Vad göra? Söka jobb för en termin - Nej, kändes inte meningsfullt i dessa tider, Socialbidrag? - Näe.. fy, det är jag för stolt för och dessutom känns det som det finns de som behöver det bättre. Eller för stolt för? Det lät som ett hån mot alla de som går på socialbidrag. Det var absolut inte så jag menade och det är verkligen, verkligen inget jag ser ned på men efter att ha följt denna blogg  så känns det absolut inte som ett alternativ som jag skulle klara av i dagsläget. Att bli granskad, vänd på ut och in och dessutom efter att ha genomgått sitt största trauma i livet.. Nej.

Men vad göra då? Vad kan jag? Jag kan sy, det kan jag! Ganska bra, inte super, men bra. Och jag gillar att rita kläder. Skulle man kunna? Är det möjligt? Jag bestämde mej iallafall för att börja sy och slänga upp lite plagg på Tradera...Trodde aldrig att det skulle löna sej men det gjorde det! Folk gillade det jag gjorde och jag har iallafall en inkomst tills jag börjar plugga igen. Det känns superbra och jag känner mej nyttig och tuff som drar in pengar på något jag åstadkommer alldeles själv.

Här är lite av mina alster:







Och så blir det reklam! Mina auktioner på Tradera hittar du här.
..och förlåt för de cheesy rubrikerna och texterna. Har lärt mej att man måste skriva sånt för att sälja på Tradera. (Men aldrig att jag skriver "såååå läcker". Då lever jag hellre på bröd och vatten...eller vatten...endast..

I'm back!

Det har inte blivit så mycket bloggande på någon (några?) vecka/or.  Men det här är ändå rätt bra för att vara mej då jag brukar kunna ta blogguppehåll på sisådär ett halvår.

Jag har också varit hemma i Dalarna hos mamma över påsken (åh, vad det tar emot att inte säja hos mamma & pappa). D följde också med och så var min fina lillebror M hemma, eller han bor ju hemma en kort period just nu. Hemma åts det mat, pratades, åts lite mer mat (och godis), dracks gott vin o.s.v. Lillebror och D valde att gå ut på påskaftonskväll för att göra Leksand (wohooo) men jag stannade hemma för mammamys. Hursom så älskar jag att min lillebror och pojkvän gillar varandra så pass mycket att det kan hitta på saker tillsammans själva.
Allt som allt var påsken iallafall väldigt fin.

Men nu är jag hemma och jobbar igen. (Jag ritar och syr kläder till försäljning). Det tar tid, massor med tid, men är väldigt kul.

Idag skulle jag vilja ha massor med solsken och fika med någon fin vän på uteservering men jag måste nog jobba och förresten verkar solen just nu lysa med sin frånvaro..

Helgsammanfattning

I fredags hade jag fem fina tjejer hemma hos mej för mysig tjejkväll. Det blev lite mat, lite vin, godis och prat. Älskar såna kvällar. Riktigt lyckat.
 
Igår var det meningen att jag skulle ut och svira...Vilket jag också gjorde....en liten stund.
Jag hade jättetrevligt på förfesten, satt ned, pratade och pimplade vin. Allt kändes fint och lugnt och ytterst städat...
Och så: Pang! När jag ställde mej upp så började hela rummet snurra. Akut illamående med råberusning som följd. Fy, fy, fy! Hatar sånt! Så tråkigt, jobbigt att bli för berusad. Hatar att tappa kontrollen. Men det gick bra med hjälp av omtänksam vän (tack fina) och supergullig pojkvän. Idag har jag väl känt mej sådär... Tur att sånt händer rätt sällan. Riktigt tråkigt bara då jag verkligen var jättesugen på att gå ut och dansa för att inte tala om hur himla dum man känner sej. Dum och tråkig :(

Men det är bara att ta nya tag :-)

Morrn!

Här sitter jag och äter frukost, lyssnar på Billie the Vision, värjer mej från en väldigt kelsjuk katt och laddar inför dagen. Har massor att göra känns det som: Massor med jobb, förberedelser inför morgondagen (men det är ett kärt besvär).

Helgen kommer att bli bra tror jag. Imorgon - tjejkväll hos mej. Lördag - 25-års fest. Yey!

Och så lite Billie the Vision and the dancers till er också:


Utmaning från Maria

Klart jag är på! Men hur sjutton? Jag börjar ju på C..

Nåja, såhär:

Kopiera detta till din blogg, utmana 3 personer och berätta det för dom.

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Om du utmanar någon med listan så får den personen, om ni skulle råka ha namn som börjar på samma bokstav, inte ge samma svar som du (utom namnet då om ni heter lika).Lycka till!

1. Vad heter du? Charlotta

2. Ett ord på fem bokstäver: Chock

3. Flicknamn: Cindy

4. Pojknamn: Carl

5. Yrke: Covergirl (?)

6. Färg: Cerise

7. Klädesplagg:  Converse

8. Mat: Cole- Slaw

9. Sak i badrummet: creme

10. Plats/stad: Copenhagen

11. En orsak att vara sen:

12. Något man skriker: Cowabunga! (iaf om man är en Turtle)

13. Film: Clockwork Orange

14. Något man dricker: Coca-Cola

15. Band: Caesars

16. Djur: Collibri

17. Gatunamn: ?

18. Bil: Celica (Toyota)

19. Sång: Carry Me home - Timo Räisänän

20. Känd person: Cohen (Leonard)

 

Det gick.. nästan... Gatunamn på C? Någon?

Jag utmanar alla som vill!


RSS 2.0