Saker att vara glad över

Godmorgon, godmorgon! Idag är jag glad på gränsen till odräglighet. Ute lyser solen och saker och ting känns finfint.
DESSUTOM
Är den här mannen på väg hit just nu.
Mindre bra är att
Den här mannen tyckte att det var en ypperlig idé att höra av sej till sin syster klockan fem i morse för en casual pratstund...hrmf. (Men han älskar mej väl och det får man vara glad för)

Jag cencurerar mej själv

Anledningen till att jag inte bloggar så mycket just nu är att jag bara vill skriva om hur mycket jag saknar Daniel och jag tycker att sånt är så patetiskt. Inte att sakna alltså utan att tjata om sin partner som om man inte hade något annat liv också. Hatar sånt!
(älskar min älskling)

Men jag lovar. Snart är jag hemma igen. Då ska jag sluta med det här sliskiga kärlekstjafset.

And It's our God-forsaken right to be loved love loved love loved

Efter allt som hänt, efter vad livet gett oss är jag så oerhört tacksam över att ha hittat någon som dej. Någon som älskar mej. Älskar mej precis just så som jag är. Någon som förstår. Som delar mina värderingar och drömmar. Känner mej välsignad. Du är allt jag vill ha. Min privata ängel.

(Fan, om det pirrar i magen när du tänker på hans ögon efter nio år får du skriva så här lökigt och sliskigt)
För att vi är så snygga ihop
För att vi kan sitta så här och känna värmen
För att du har ett så vackert ansikte (utan att fatta det själv)
För att du älskar min knäppa familj
Och för att du har världens mjukaste mun
ÄLSKAR JAG DEJ

There and back again

Nu så. Nu drar jag hem till mamma och Dalarna igen. Ska fixa och trixa  lite så att hennes vardag blir bekväm (hon har MS). Men sen är det slut på livet i exil i Dalarna. Kommer förmodligen fortfarande att vara där mycket men äntligen, äntligen, efter 6 måndader, bo hemma igen eftersom mamma är så mycket bättre nu.
Jag trivs verkligen hemma hos mamma, älskar att vara där, men hur det än är är jag en vuxen människa som måste ha ett eget liv. Det kliar riktigt i kroppen att få flytta hem. Då ska jag äntligen sätta igång med ett nytt spännande projekt som legat på is ett tag.

Allt jag behöver i klädväg just nu

har jag kommit på är en tunn, vit eller beige skjorta. Sådeså.
En sån här:
Den här kommer från Gina Tricot men det borde gå att hitta second-hand tänker jag.

Tvätten

Idag tvättar jag, kollar nya bloggar traskar runt i mina nya pyjamasbyxor size xxxl. (Ja, jag köpte dem medvetet så stora).
Det här med tvätten alltså! När vi fick egen tvättmaskin skulle vi ju tvätta jämt! Så blev inte riktigt fallet. Tvätthögarna känns större än någonsin. Grejen är den att tvättmaskinsskrället kräver uppmärksamhet. Under centrifugering ger den sej ut på egna upptäcktsfärder i badrummet. Man måste då gå in och hålla i den vänligt men bestämt. Detta gör att man är rätt uppbunden när man tvättar. Men ja, vi fick den ju gratis så jag ska inte klaga.
Pausfågel (katt): Agnes. Agnes är vår jättefina hankatt som gillar män med mörk röst och gärna slickar folk i ansiktet. Jepp!

Mesiga reor

Rea-räven a.k.a jag, gav sej ut på reajakt idag. Gick inget vidare. Är så himla löjliga reor. När jag ska handla på rea ska det vara minst 50 procent. Minst! Eller halva reapriset helst. Men i stan var det mest bara mes-rea. Saker som kostat 200 som kostade 149 och sånt trams. Besviken åkte jag hem med endast en kjol, pyjamasbyxor och en eyeliner. Min rea infinner sej istället någon månad efter mellandagsrean. Då gör jag mina riktiga kap.

Idag

Hrm.. godmorgon! Jag har sovit till ungefär nu. Skönt men lite irriterande ändå. Funderar på att ta mej en sväng till stan idag. Kanske. Men då måste jag duscha. Jobbigt.

Efter snuva kommer....kläder

Efter några dagar i soffläge iklädd velourbyxor och gamla t-shirts behöver jag se lite vackert klädda människor och även få lite inspiration. Hittade ett gäng snygga på lookbook.nu
Rött läppstift är min favorit.
Stor tröja och fina skor
Fina detaljer
Jag har en förkärlek till hattar!

Dag 13: Den här veckan

Och trettiodagarsutmaningen fortsätter att halta fram lite stötigt sådär. Totalt oregelbundet. Men, den här veckan var det ja:
Hm.. Ja, den här veckan är inte jättespännande att berätta om. Vi säjer så här:
Måndag- Hosta
Tisdag - Hosta
Onsdag - Hosta
Torsdag - Åh, nu hände något jättespännande, något förändras. Snuva istället.
Fredag - Snuva
Ingen hit-vecka alltså.

Snor

Förkylningen från helvetet vill aldrig gå över. Vi tävlar i snytning här hemma.  Det var bara det.

En alldeles underbar kväll!

När fredagskvällen inte har större utsikter än en soffa, en snorig mannen med stort H, en lika snorig jag, lite pop-corn senare, är det inte då fantastiskt att  det ändå känns underbart?
Bild från Le Love

Håret!

Lagom till nyår satte jag trimmer i väggutaget och rakade ena sidan av huvudet ännu kortare. Jag gillar den här frisyren. Både kort och lång.
Ena sidan
Andra sidan

Två sidor av samma mynt

..och jag håller med båda på olika sätt. Hanna Fridén och Alex Schulman
Facebook har blivit en av våra största egoplattformer. Vi talar om vad vi gör där. När något viktigt händer är en blåvit sida på nätet en av de första vi talar om nyheten för. Nu tar vi tydligen också livet av oss där. Lever och dör på facebook. Är det en naturlig utveckling av vårt digitala liv eller är det bara en kall och opersonlig verklighet?

favoritjulklappar!

Jag fick så många fina, fina julklappar! Men här är två favvisar: Skor från Monki som älskade hade köpt till mej och en underbar kaninring som lillebror gav mej!

Två första gången under 2010

2010 gjorde jag två saker som jag aldrig gjort förut. Två saker som heller aldrig känts så himla aktuella för mej förut. Om jag ska vara ärlig så har jag alltid tyckt att förlovning varit rätt fjantigt, jag menar, man blir ju inte mer "ihop" för det. Tatueringar har heller inte känts så aktuella eftersom jag nästan känt mej mer unik när jag inte haft några. Men saker  förändrades. Min älskade pappa dog 2008 och min lillebror började tatuera. Och ja, förlovning kändes som en kul grej ändå.
Tatueringen har min lillebror gjort. Han är ännu inget proffs men kommer att bli. Var så säker! Visst kunde jag ha gått till en professionell tatuerare och bett dem skriva pappa i ett hjärta på min arm men det hade inte alls känts lika personligt. Nu älskar jag den och är skitstolt.
Förlovningsringen har också en historia. Det är en bred silverring med lite struktur som Daniels pappa gav hans mamma när de var unga och nykära. Skitfint tycker jag!

Konsumtion (och ett litet nyårslöfte)

På senaste tiden har jag fått lite äcklig smak i munnen då jag läst bloggar och sett alla måste ha, vad man borde köpa, vårens nya kläder. Vi handlar och handlar. Aldrig har vi det optimala. Vi jagar efter något som vi borde hitta inuti. Visst, det är skitkul att shoppa men när jag tänker på hur mycket jag redan har så känns det lite konstigt. För hur är det möjligt att jag kan ha en garderob så full med kläder att de inte får plats, så mycket skor så att jag inte vet vad jag ska göra av dem och ändå inte veta vad jag ska ta på mej ibland? Problemet måste ligga någonannanstans.
I och för sej så är jag redan rätt duktig. Handlar inte i överflöd, köper mycket second-hand och inser att ibland kanske man bara vill köpa för att fylla ett hål inuti. Men det kan bli bättre. Så mitt lilla nyårslöfte får bli att ta en extra titt i garderoben innan jag känner att jag måste förnya den.

Sammanfattning av 2010

En liten summering. Hittade listan hos Alma och lånar glatt.

Gjorde du något 2010 som du aldrig gjort förut?
Förlovade mej och tatuerade mej!

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag tror inte jag avgav några nyårslöften förra året. I så fall har jag glömt dem...


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jepp, finaste A-K fick en liten tjej.

Dog någon som stod dig nära?
Min morfar dog 91 år gammal efter ett långt och aktivt liv.

Vilka länder besökte du?
Jag har faktiskt inte stuckit näsan utomlands 2010.

Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Mer tid i mitt eget hem.

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
31:a januari. Känns bra eftersom jag och Daniel aldrig haft en aning om när vi egentligen blev tillsammans. Nu vet vi i alla fall när vi förlovade oss.


Vad var din största framgång 2010?
Att jag lärt mej att jag klarar så mycket mer än jag tror. Att jag varit så himla initiativsrik, stark och duktig. Jo, faktiskt!

Största misstaget?
Inga misstag av den kalibern som är värda att nämna.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har varit väldigt lite sjuk i år. Förkylning nu och ryggskott, det är allt.

Bästa köpet?
Lätt. Ett par jeans från Cheap Monday som satt helt fantastiskt (och just därför är tunna som flor just nu).

Vad spenderade du mest pengar på?
Jag har inte gjort några jätteinvesteringar i år så det är nog mest kläder och inredning. 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Massor av saker. Att jag har så fantastiska vänner, en så underbar sambo och en så fin familj. Och att mammas sjukdom inte var vad de först sa att det var.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Svårt. Måste nästan bläddra i Spotify för att se vad jag lyssnat mest på. Har det på tungan... Nej, men nu vet jag. Det är egentligen inte min musik alls, men "Whatcha Say" med Jason Deluro.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det hände saker som gjorde mej ledsen men samtidigt har jag vuxit och kunnat hantera dem på ett bättre sätt än jag gjort tidigare.


Vad önskar du att du gjort mer?
Dansat i höga klackar. Eller låga. Dansat.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Oro. All denna oro skulle jag vilja ha haft mindre av.

Hur tillbringade du julen?
I mitt barndomshem tillsammans med mamma och lillebror och sen kom Daniel på juldagen. Fint.

Blev du kär i år?
Jag blir småkär mest hela tiden. Det är sån jag är. Det är sån människan är. Men kärare än kärast är jag i min älskade Daniel.


Favoritprogram på TV?
Oj, alla möjliga svenska dokusåpor. Jag har en extremt dålig och simpel tv-smak. Ingen finkultur så långt ögat når.(fast jag kräktes nästan av kungarna på Tylösand)

Bästa boken du läste i år?
Mej äger ingen av Åsa Linderborg. En så vacker, rörande, underbar bok.

Största musikaliska upptäckten?
Att jag faktiskt gillar growl mer än jag trodde. (Det gutturala ljud som främst metal-sångare ger ifrån sej ibland) Och så återupptäcker jag Håkan Hellström gång på gång.


Något du önskade dig och fick?
Jag jag har mest varit jäkligt tacksam över det jag har.


Något du önskade dig men inte fick?
Näe. Inget som jag saknar i såna fall.


Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Men jisses. Jag kommer verkligen inte ihåg. Men jag fick mina fina baby. Min underbara rosa dator av Daniel.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att mamma inte skulle ha fått MS.


Vad fick dig att må bra?
Min finaste Daniel, mina vänner och min familj.


Vilken kändis var du mest sugen på?
Nu skäms jag lite. Så himla oorginellt men jag tycker att Jay Smith var himla het.

Vem saknade du?
Pappa

De bästa nya människorna du träffade?
Oj, jag vet inte. Vill inte rangordna på det viset.

Mest stolt över?
Mej själv, att jag är tuff som sjutton. Min lillebror för att han är en kämpe och Daniel för att han är den finaste människan som finns. 

Högsta önskan just nu?
Att mammas MS-skov försvinner lika snabbt som det kom.



Ett nytt år!

Firade en supermysig nyårsafton hos min fina vän Johanna och hennes Robert i deras nyinköpta hus. Mycket folk och trevlig stämning och så fick jag äntligen träffa underbara Emma igen som varit i Thailand som utbytesstudent. Har saknat!!
På tolvslaget slog vi till och förlovade oss jag och Daniel. Förlovning har egentligen aldrig varit någon jättegrej för mej. Jag har mest tyckt att det är sånt folk gör när de är tillsammans och att det är så himla lätt att bryta upp. Men nu kändes det som det verkligen betydde något. 9 år har vi varit tillsammans jag och Daniel och då kändes det som en jättefin sak att göra. Så under fallande snö med fyrverkerier runt omkring bytte vi fnissande ringar i smyg.

RSS 2.0