Den här t-shirten

....kanske är gräslig. Men hallå! Nostalgi! Jag vill ha den!!
Någon mer som lekt med en sån när ni var små?
image68
Bild från Fred Flare

Marc Jacobs-ish

Jag gillar dragkedja som detalj. Jag gillar Marc Jacobs sandal med dragkedja men tyvärr är den i skinn (som jag inte använder) och tyvärr är min plånbok sjukt mycket för liten. Halens har en snarlik variant men också denna har foder i skinn. WTF... om man nu gör en sko i syntet, varför måste man fodra den med skinn??

Jaja, nog om det. Igår när jag flanerade på Skopunkten så hittade jag en peep-toe med dragkedjedetalj. Måste säja att Skopunkten är grymma på att plocka upp trender snabbt! Dessutom är nästan allt där i syntet vilket är ett måste för mej. Köpte inga igår men snart så. 249:- kostar de.

image66 Orginalet från Marc Jacobs
image67 Dragkedjesko från Skopunkten

31:a Januari

Så här ser jag ut idag!

Kjol (som faktiskt är blå och småblommig fast den ser svart ut här) - Åhlens
Strumpbyxor - Åhlens
Svart topp - HM
Nya skor - Skopunkten
Silvriga bollar i öronen - Glitter

Yey mej!

Nu har jag faktiskt både tränat och ätit gröt. Bra, bra!

Dagens kläder kommer strax!

En önskan för dagen...eller snarare natten

Hm..jo.. lite sent är det kanske för en "för dagen".
Känns som om jag har tappat all inspiration för att klä mej själv just nu, därför blir det mycket collage istället. Har såna perioder (det har väl alla?). Garderoben är full men huvudet är tomt på idéer. Mycket jeans blir det...

Inhandlade lite skor idag iallafall. Tre par för under 200:- på Skopunkten. Bland annat de som är med i collaget. Lovar att visa övriga imorgon. Eller nej förresten. Ni får bara se ett till av paren. Vägrar att visa de hiskeliga jympadojor i silver som jag bara tänker ta promenader i..
image63

Fint

Montt mardié - Paraply:

Kap

Jag har tyckt att de här skorna är snygga sedan jag såg dem första gången, men ändå inte slagit till. Men nu gör jag det nog! För 49:- på Skopunkten gör det ju inget att säsongen snart är slut och inbyggd platå håller nog i sej en säsong till.
image62

25:e Januari

Uppe med tuppen minst sagt. Ska strax åka till skolan men tänkte slänga upp dagens kläder först:

Helknäppt kjol - Åhlens
Skor med liten knapp - Skopunkten
Kofta - Vero Moda
Auberginefärgade tisha - Vero Moda
Örhängen - Glitter
Armband - HM

(Om någon undrar över de extremt röriga bakgrunderna beror det på att jag får lov att skjuta ut hallbyrån för att synas i helfigur.)

Kjolshopping

Lovade bilder på mina nyförvär. Här är de:


Den kjolen från Gina Tricot. Gör sej uselt hängade på galge men är jättefin på!

Randig, helknäppt kjol från Åhlens. Kommer att bli jättebra både nu och i sommar.

Enkel, småblommig kjol från Åhlens. Kommer att bli jättefin att missmatcha med rolig t-shirt som i det här kollaget.

Köpte också en bh som ni inte får se på bild och en randig body från Lindex som jag glömde fota.

24:e Januari

Idag har jag reashoppat! Tycker inte riktigt att mellandagsrean är så mycket att hänga i julgranen. Det är istället nu den riktiga rean har börjat, när det är halva reapriset och man kan få med sej saker hem för en spottstyver. Jag hittade två underbara kjolar på Åhlens. En helknäppt, blå/vitrandig med vippig kjol och en småblommig i enkel modell. (Lovar att visa bild lite senare.) Dessutom har jag varit och knipit åt mej dragkedjekjolen från Gina Tricot. Den var absolut ingen besvikelse kan jag meddela.

Själv har jag varit ganska anspråkslöst klädd idag, men jag lovade bild igår så här kommer det:

image54
Jeans - Cheap Monday
Jättefin tisha jag fick av lillebror i julklapp - De Palma
Stora svarta örhängen - Glitter
Mc-inspirerade boots - Skopunkten

Mitt nya liv börjar imorgon!

Eller ja, kanske inte riktigt nytt liv, men ett lite bättre. De senaste dagarna har varit fullkomlig misär med migrän och supertrötthet. Mycket beror nog på saker som jag inte riktigt känner att jag vill blogga om men som nog påverkar mej mer än vad jag tror i vardagen.

Men nä, nu får det vara nog. Finns så många saker jag behöver "rycka upp" just nu. Tricket är bara att göra det utan att börja ställa orimliga krav på mej själv igen. Jag har så himla lätt att göra det.
Men iallfall. Prio 1: En grej för skolan som jag borde gjort för länge sedan men skjutit upp och blundat för med en ständigt gnagande känsla av dåligt samvete som följd.
Annars så skulle jag verkligen må mycket bättre av att börja träna ordentligt och komma ur perioden av dålig, dålig mathållning jag har hamnat i. Känner mej liksom smutsig på insidan...

Så imorgon tänkte jag försöka komma upp tidigare än tolv, ta en rask promenad och smyga igång med skolgrejen. Ska kolla här om jag hittar några bra recept som kan göras om till vegetariska. När jag varit duktig tänker jag nog åka in till stan för att kika efter den här och den långärmade bodyn. Öh.. jo, för jag är den absolut  enda bloggaren som vill ha just de grejerna..haha..
image51
Bilden har jag lånat här

Dexter!

Att en seriemördare kan förefall charmig. Jag är i vilket falls som helst lite förtjust i Dexter Morgan och hans fullkomligt morbida tankevärld. Kanske kan man tycka att serien är amerikanskt "förgulligad" men jag kan ändå inte låta bli att älska den.
Min pojkvän och jag har dessutom en liten ritual när det gäller den serien. Vi ligger i sängen på kvällen och kollar avsnitten på den bärbara datorn. Problemet är bara att det är så attans svårt att sluta titta. Det blir gärna: Men... bara ett avsnitt till. Det är ju såååå spännande! (Med många trötta mornar som följd)
image50

Lyckan

Det är någon slags lycka att plötsligt komma ihåg att man har kall pizza i kylskåpet sen middagen.
Jag <3 kall pizza!

Eh.. näe

Jag har inte klätt mej idag heller. Vet att det inte är så kul med en modeblogg utan outfits men jag lovar att hosta upp en imorgon. Tills dess blir det en till önskan för dagen.
Ett hett tips är förresten bodyn på bilden. Passar som topp till jeans eller kjol, under kofta, kavaj eller jacka och kostar bara 99:50:- hos Ellos. (Vad vore en modeblogg utan ett stycke obetald reklam?)
image49

Mysbyxor...

...är vad jag är iklädd idag. Det här känns mer classy måste jag erkänna. Så dagens önskan är detta:
image48

Darling

Jag är lite besviken över att inte Michelle Meadows fick någon guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll. Tycker att hon är genial i Darling. Totalt nollställd hela filmen igenom, fast på ett bra sätt.
Kolla:

Skor från Delias

Här är det hööööga klackar, men attans vad jag gillar dem. Kanske blir det inte så högt med tanke på platån under tån. Tänk till en annars lågmäld outfit färgmässigt. Heltäckande svarta strumpbyxor......
image47
Bild från Delias.com

En önskan för dagen!

En ganska lågmäld outfit för att vara jag men idag skulle jag gärna se ut så här. Kanske är det vädret...?
image46

Fullkomligt slö helg.

I helgen har jag gjort precis ingenting. Eller ingenting av det man ska göra på en helg om man är en kvinna i sina bästa år ill säja, d.v.s festa, shoppa och bruncha med sina tjejkompisar. Däremot har jag surfat, slöat och tittat på film. I och för sej är det väl sådant som är skönt ibland, men inte en helg helg och inte den här helgen. Har varit rastlös men på tok för slö för att ta tag i något.
Men.. nåja.. New weekends will come!

Hittade den här hos Vera förresten! Ser fram emot sex and the city-filmen som sjutton.

Nitar

Om man fortfarande är sugen på nitar, finns de här skorna på Ellos för 349:-.
image45

Miu Miu

Jag brukar inte publicera catwalk bilder speciellt ofta. Dessutom har dessa bilder valsat runt i varenda blogg snart, men jag kan inte rå för det. Miu Miu talar till mej!
image44

Kjol-cravings

Jag vill ha den här fina kjolen från Gina Tricot. Ser extremt användbar ut. Och priset var nästan bäst: 149:-

Migräneländet

Uh.. Börjar precis vakna till liv efter att ha haft migrän hela natten och kvällen igår. Fy sjutton så jobbigt det är. Jag får migrän någon gång i kvartalet och nu kom det verkligen som ett brev på posten. Vid återhämtningsperioder efter hektiska tider brukar det slå till och hektiskt har det varit nu, med besked.

Hur som helst, kan jag leva med det när det inte är så ofta som förr. Under gymnasietiden kunde jag ha flera migränanfall i veckan vilket gjorde att jag var borta en hel del. Det blev ju inte bättre av det ständigt dåliga samvetet man dras med när man är frånvarande heller plus att många lärare (inte alla) har liten förståelse för en tonåring som får lov att gå hem med huvudvärk.

Kanske har det blivit så för att ordet migrän används lite slarvigt för vanlig huvudvärk? Fler än en gång har jag sett människor blogga om att de har migrän (just då alltså). Det tycker jag är konstigt. Har man riktig migrän sitter man inte framför datorn och den enda kraftansträngning man klarar av är att kräkas. Martyrigt jag vet, men jag tycker inte att man ska missbruka namn på sjukdomstillstånd som människor verkligen mår superdåligt av. Det är samma sak som att det går inflation i utbrändhet just nu.

Nytt till öronen!

Örhängen är det svårt att få för många av. Har alltid tyckt att man blir lite hetare med örhängen. Nåväl. Inhandlade två par för endast 29:50 för båda på Glitters rea.

Finfina stora med krusiduller.

Silvriga bollar

15:e Januari

Redovisning i skolan idag. Gick superbra för vår grupp!
Jag var iklädd detta:
image40
Svart, lång hood med dragkedja - Fishbone
Jeans från Cheap Monday
Snörkängor - Skopunkten
Sjal - Mammas gamla

Nya jeans??

Jag behöver nya jeans! Vet bara inte riktigt vad jag ska satsa på.. Har ungefär en trilijon stuprör och ett par 70-talsjeans från Cheap Monday. Borde kanske ha ett par med raka ben. Men vilka, ifrån var? Tips?? Skulle vara kul med ett par som inte plattar ut baken som favvomärket cheap monday tyvärr råkar göra..

Platforms på e-bay

Jag är sugen på pumps med inbyggd platå. Varför vet jag inte.. Möjligen för att det är coolt att vara lång! (Coolt att vara kort också.)
På e-bay hittade jag några riktigt fina. Kolla:
image39
De gula kommer härifrån.
Patchworkskorna finner du här.
Mina personliga svarta favoriter hittar du här.

14:e Januari

Idag har jag träffat min projektgrupp och nästan, nästan slutfört projektarbetet. Skönt! Imorgon är det redovisning. Jag har gjort detta iklädd:
image37

T-shirt med pizzaätande djur - HM herr
Kjol - HM
Strumpbyxor - ??
Örhängen - Egengjorda
Fantastiskt fina nätta kängor i  mormorsmodell med låg klack - Skopunkten

Glitterskuggor

De här ögonskuggorna såg lovande partyglittriga ut. Undrar om de är bra? HM:s skuggor brukar faktiskt funka förvånansvärt bra, allrahelst med en primer under. 39:50:- får man punga ut för dem.
image35image36

12:e Januari

Så här ser det ut idag! Röran bakom mej beror på att vår tvättstuga är värdelös och har jättedåligt med torkmöjligheter. Alltså får man hänga allt blött lite varstans i lägenheten.

Jeans - Cheap Monday
Linne - Indiska
Kängor i mormorsmodell men utan klack - Skopunkten
Kofta - Myrorna

11:e Januari

Här kommer dagens klädsel. Bättre sent än aldrig! Och idag är det fredag. Skönt. Ska pussas med Daniel och mysa samt förmodligen spela Guitar Hero
Idag är klädseln inte speciellt inspirerad. Gjorde ett försök att göra en söt Lilla My knut också men mina hårresurser räcker inte till. Det blev mer en liten plutt än en knut men nu orkar jag inte ta ur den.
Fin fredag på er!

Jeans - Cheap Monday
Svart topp - Gammal som gatan från HM
Röda snörskor med klack - Skopunkten
Den fjantigaste knut du någonsin sett - Jag

The curse of guitar hero

Det har hänt något. Vi umgås inte längre, pratar inte längre, kramar inte varandra länge. Istället sitter någon av oss i soffan, krampaktigt kramande en minigitarr i plast. Daniel fick Guitar Hero i julkapp och nu är det det enda vi gör. Aldrig trodde jag väl att det skulle vara sååååå beroendeframkallande. Nåja, vi återvänder väl till våra vanliga vardag då plasgitarren är utsliten ;-)




Om det är något jag inte behöver..

...så är det skor. Men de här är rätt billiga, fina, håliga och blå. Mmm 249:- hos Skopunkten minsann.
image31

10:e Januari

Så här blev det idag.

Stickad tröja - Myrorna
Minikjol - Hemsydd
Linne - HM
Gråa strumpbyxor - Lindex
Mc aktiga ankelboots - Skopunkten
Peaceörhängen - Gjort själv

Dagen idag

Tog ut min frustration och ilska över tentafiaskot på smutsen i lägenheten idag. Det var bra. Jag använder min negativa energi till konstruktiva ting iallafall. Nu är det fint och jag är lite mindre sur.

Jo, och så köpte jag en Må Bra tidning idag för att man fick en stegräknare med. Den stängde av sej efter 2 000 steg. (Sur igen)

Min dag alltså.. Underbara, händelserika vardag.

9:e Januari

Så här ser det ut idag. Samma byxor som i förrgår men de är ju så himla sköna! Idag händer inget speciellt. Ska ta en promenad och sen sätta mej med lite skolgrejs.

Farfarstopp - Random butik
70-tals jeans - Cheap Monday
Prickiga armband - Julklapp från lillebrors flickvän

Mascaratips

Max Factor kan mascara. Så är det! Köpte igår en Masterpiece Max efter att ha läst en del positiva omdömen om densamma. Och visst! Den är superbra. Gummiborsten gör att man kommer åt nära, nära fransroten och fransarna blir långa och fina. Läste någonstans att detta inte är någon "vardagsmascara" men det tycker jag gott att den kan vara. Jag är själv inte begåvad med några svepande femme fatale-fransar av naturen så jag maxar gärna på så mycket jag kan. Kan hända att den blir  för mycket om man redan har superlånga fransar men det är inget problem som jag har.
image26

Det är inte sant!

Jo, ni vet ju hur jag ojat mej över mina oh så många tentor i slutet av veckan? Och jag har pluggat, fixat och donat.
Och vad händer? Jag slänger en liten blick på mitt ID-kort och ser att det gick ut november 07 (likaså mitt pass). Panik! Ringa skolan, försöka fixa och greja så att jag får skriva ändå. Behöver poängen nu p.g.a CSN. Men nej! Näe.. Det går absolut inte. Jag får inte tenta. JAG FÅR INTE TENTA! Jag måste vänta till fucking jävla (ursäkta språket) omtentan!

Ni som känner mej vet att såna här saker alltid händer mej (eller är det jag som får dem att hända)

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHH (Avgrundsvrål)

Så.. nu känns det bättre... lite... nästan...


lite...

(jäkla skit)

8:e Januari

Idag är det samma som igår, d.v.s tentaplugg. Först ska jag bara ta en promenad till banken och betala kåravgiften. Annars är det väl inget speciellt bevänt med den här dagen. Grått och mörkt ute, smådeppig stämning blandat med lätt lathetsångest. Allt detta iklädd:

Tröja från HM herr, Hemsydd minikjol, glansiga tajts från Vero Moda samt någon slags mc-boots-stövlett från Skopunkten

Hej!

Precis hemkommen från fika och tentaplugg (och en hel del annat prat också) med söta J. Det är sjutton bra att plugga tillsammans. Jag kommer ihåg jättebra nu! När jag sen sitter där på tentan kan jag liksom tänka tillbaka på någon term och komma ihåg att den förekom mellan disskusionen om erhm..eh.. vissa organs storlekar  och disskusionen om erhållna julklappar. Perfa-bra!

7:e Januari

Idag är det tentaplugg som gäller.  Närmare bestämt, hela veckan är det tentaplugg som gäller. Sen på torsdag och fredag är det dubbla tentor. Puh!  Idag är också första outfiten för nya året. Slappt och skönt! 
Suddigt och dant dock..
image23

70-talsjeans med hög midja - Cheap Monday
Svart bas t-shirt - HM
Sjal - Virkat själv
Armband - Julklapp från lillebrors flickvän

Carmex

Ja, jag vet... Jag är hopplöst sent ute. Flera år faktiskt. Men i vilket fall som helst har jag precis upptäckt Carmex. Väldigt bra!  Speciellt till min förkylningsfnasiga näsa. (Inte så snyggt dock) Fanns att köpa på Hemköp också. Hade jag ingen aning om.
image21
Ny handväskskompis!

Musikpaus


Söndag

Äntligen känner jag mej lite bättre. Sov superlänge idag och blev väckt av Daniel för lyxfrukost. Mys. Nu tänkte jag försökte släpa mej runt kvarteret på en kort, kort promenad. Känner att jag verkligen behöver frisk luft.

Dagens kläder ja... Hm.. Alltså, jag är förkyld och därmed jäkligt bekväm. Det gör att det inte blir nåt vidare till outfit. Vad säjs om röda plyschbrallor, rosa filt-tofflor och svart topp? Nä...tänkte väl det..

Glada byxor!

De här jeansen, Dee från Whyred i färgen lila gör mej glad. Finns på YWFS-rean!
image20

Babe känner mej!

De här fabulösa skorna helt i min smak fick jag av babe i julklapp. Dom och ett presentkort på tatuering vilket har orsakat mej enorm huvudbry: Vad ska jag gööööra och vaaaaar? Men riktigt kul känns det!
image19

Julen i bilder!

Spenderade som sagt julen hemma hos mina föräldrar tillsammans med dem och min lillebror. Daniel kom på juldagen och firade med oss. Tänkte visa lite bilder från julidyllen!
image16
Hemma hos mamma och pappa!
image17
Vidrigt ful julgran som jag faktiskt tog då alla andra var däckade i vinternkräksjukan. (Jag var vid det tillfället bara halvdäckad men tydligen så pass dessillusionerad att jag tog detta för en vacker gran.)
image18
Vinterlandskap!

Saknaden av mänskligt liv på bilderna beror på den höga sjukdomsfaktorn under julen. Alla bara skrek om man närmade sej dem med kameran...

Hemma igen!

Och så är jaq äntligen hemma igen! (Efter mer än 2 1/2 vecka vilket inte var riktigt enligt planerna) Så sjuk som jag varit den här julen och nyåret var det längesen jag var. Gnäll...waaajn! Men det var faktiskt riktigt jobbigt. Egentligen skulle jag begett mej hem strax före nyår för att fira med pojkvännen och gå på nyårsfest. Nu blev det istället i soffan hemma hos mamma och pappa med snorig näsa. Ett äkta 12-åringsnyår alltså. Men nu så, nu är jag tillbaka om än fortfarande sjuk. Imorgon lovar jag att återkomma med bilder och sånt från julen. Ha det fint så länge!

RSS 2.0